F R I D A Y
Chèvrefyllda lammfärsbiffar.
Äntligen fredag!
Veckorna rullar på och vips så var det fredag och helg igen. Ikväll blir det nog ett besök på Chokladfestivalen på Nordiska museet. Har aldrig besök den innan, men det låter onekligen helt fantastisk för en chokladälskare som jag! Annars finns lite småplaner för helgen men mest oplanerad tid, vilket känns skönt.
Tänkte ni skulle få ett litet middagstips såhär lagom till helgen. Lagade denna rätt för första gången igår och det var verkligen en hit. Den krämiga pastan och dom saftiga biffarna passade utmärkt ihop. Och jag som älskar lime & citron i mat föll verkligen för denna rätt.
Ingredienser
Biffar
- ½ rödlök
- - 600 g lammfärs (går bra med nötfärs)
- Färska örter: timjan, rosmarin, basilika
- 100–150 g chèvre
- 1 - 1 pkt bacon
- Salt & Peppar
Limepasta
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk kycklingfond, alt 1 kycklingbuljongtärning
- 1 msk pressad lime
- Tagliatelle, beräkna mängd enligt anvisning på förpackningen
Dekoration
- Ruccola
- Basilika
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finhacka rödlöken och blanda ner den i färsen, salta och peppra.
3. Dela färsen i 8 lika stora delar.
4. Forma delarna till runda bollar och platta ut dem.
5. Lägg finhackade färska örter och rikligt med chèvre på 4 av plattorna.
6. Lägg de andra plattorna ovanpå och nyp ihop kanterna noga så att osten inte flyter ut när biffarna steks.
7. Linda varje biff med baconskivor och stek dem i stekpanna tills de har fått fin färg.
8. Låt dem efterstekas i ugnen i cirka 15 minuter.
9. Finhacka vitlöken och fräs den lätt med ett par matskedar olivolja i en kastrull.
10. Tillsätt crème fraiche, kycklingfond och lime.
11. Rör om och smaka av med salt och peppar.
12. Häll såsen över den kokta pastan och servera den till lammfärsbiffarna.
13. Garnera med några blad ruccola och basilika.
Trevlig helg! ♥
Men Sandra, matrecept?! Var det verkligen det smartaste för att pigga upp mig?! ;)
haha, men det ser onekligen gott ut! Det kanske vi kan göra på vår helg!? :)
Kraaaam!
Hahaha, jag döör! Hur dum får man vara?
Anna, jag är uppriktigt ledsen! Du får ge igen!:P
nu har jag 50% tid att läsa din blogg på, då krävs det fler uppdateringar än en i veckan Sandra. Duvet, jag läser snabbt ;) PUSS!
Det där ser så sjuuukt gott ut. Ni o era lyxiga maträtter, alltid med det lilla extra!! Kul! kram
Wow, de där biffarna såg inte ut att gå av för hackor. Jösses så gott!
Dags att uppdatera Sandra =)