Thailax


Perfekt både till vardag & fest.


En av favorit kokböckerna hemma.

God Morgon!

Tänkte bjuda på ett recept såhär på morgonkvisten, till er som ännu inte bestämt vad ni ska äta till middag ikväll eller kanske behöver lite inspiration till helgen.
Receptet är från boken Smaker från Sydostasien, Allt Om Mat. Den används flitigt hemma då både jag och fästmannen gillar thaiinspirerad mat.

RÖD CURRYLAX MED WOKADE GRÖNSAKER

"Röd curry finns att köpa på burk, det är en god kryddblandning som passar utmärkt till laxen. Istället för risnudlar är det också gott med kokt basmatiris."

Du behöver:
- Laxfilé, går bra med både fryst och färsk
- Röd currypasta
- Paprika, jag brukar ta 1 gul och 1 röd för att det ska se smakfullt ut
- Purjolök
- Risnudlar
- Shiitak, det går också bra med vanliga färska champinjoner
-Spansk peppar röd, det räcker med 1
- Olivolja, att woka i

- Japansk soja
- Vitlök
- Lime

Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form smord i olja, bre över ett lager med röd currypasta (efter behag), stek i mitten av ugnen ca. 15 min tills innetempraturen är 58 ° (ta annars ut laxen och dela så du ser att den är klar).
2. Skär paprikan, svamp och purjolöken (ungefär en ½ är lagom, men även här efter behag) i strimlor och hacka spansk peppar.
3. Blanda soja och vitlök och låt stå i kylen tills maten är klar.
4. Koka risnudlarna enlig förpackningen och sila av.
5. Woka paprika, svamp, purjolök och peppar frukt.
6. Häll över dom wokade grönsakerna i den ugnssäkra formen runt laxen, servera med risnudlarna, sojasås och limeklyftor.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0