Hejdå Årsta - Hej Sollentuna



Här, vid Edsviken i Sollentuna, bor vi numera.

Idag är nog en av få måndagar som jag verkligen längtat till jobbet. Det är otroligt rörigt hemma i vårat nya hus, så det är bara skönt att komma därifrån. Just nu känns det som ett hopplöst fall att få iordning allt, men det ska nog gå att lösa, tids nog. Dock vill jag att allt ska vara klart NU, är så trött på att bo i kartonger.
Helgens flytt gick i vilket fall som helst över förväntan, tack vare våra underbara vänner & familj. Vi hade förberett oss bra, tycker jag i alla fall, så 4 bilar + 1 släp gjorde att vi bara behövde köra 2 gånger. Gårdagen ägnade vi åt att städa ur den gamla lägenheten. Det kändes tungt att låsa dörren och åka därifrån för sista gången, men samtidigt skönt att det nu är klart. Ett kapitel i livet som avslutades, nu börjar vi på ett nytt. Allt har sin tid, I guess.
Har inlett denna nya vecka med en nya vana, att till jobbet. En skön morgonpromenad på 35 minuter, perfekt! Jag älskar vardagsmotion och är mer än glad att slippa kollektivtrafiken!

Det slog mig idag när jag gick till jobbet och såg att syrenerna börjar slå ut att det är många som får sommarlov nu i veckan! Det känns verkligen i luften att sommaren snart är här. Själv har jag bara 4 veckor kvar till semester, som jag längtar!

Snart dags att gå hem till röran igen, phuu.

Hoppas ni fått en bra start på veckan!


Vårat Hem






Bilder: www.svenskfast.se


Våran älskade lägenhet som vi ska flytta ifrån!
Det känns så tråkigt att behöva flytta, vi har verkligen trivts i den här lägenheten.
Men för mig är det inte bara en lägenhet, det är mitt & Rickards första gemensamma hem. Ett hem är så mycket mer än bara tak över huvudet. I ett hem finns värme och trygghet. Där mitt hjärta finns där är mitt hem, och givetvis känns det extra speciellt att få dela det med någon.
Vi har ändå valt själva att flytta och vårt nya hus kommer innebära en massa nya, roliga och positiva saker, så när vi väl är på plats får vi börja bygga vårat nya hem. Det kommer ta ett tag, men det kommer bli jättebra så småningom.

Packningen igår gick väl sådär, av någon konstig anledning fanns det helt plötsligt massa andra saker jag var "tvungen" att göra. Men jag fick ihop 2 lådor i alla fall.
Ikväll står målning på schemat, vi har spacklat igen några skruvhål som nu skall slipas och målas. Bara smådetaljer så det är inget stort projekt, men det ska göras.

Nu ska jag återgå till mina arbetsuppgifter, har lite av varje att fixa med här!

Önskar dig en fin dag!


Egypten





Bilder: www.fritidsresor.se

Ser inte Egypten helt fantastiskt ut? Jag och min bästa vän Anna planerar en resa till hösten och just nu lutar det åt Egypten. Tanken var Thailand från början, men avståndet känns lite väl långt då vi endast ska vara borta 1 vecka. Även den senaste tidens oroligheter i Bangkok har fått oss på andra tankar.
Egypten ligger på ett mer behagligt avstånd och det är ett land som jag alltid drömt om att få besöka. Våran resa kommer nog mest bestå av lata dagar på stranden och goda middagar. Men förhoppningsvis också ett besök i Kairo för att se pyramiderna och även uppleva den fantastiska snorklingen som sägs vara något utöver det vanliga. Egentligen känns det lite avlägset att spana efter utlandsresor nu när vi har en fantastisk sommar framför oss, men resorna i höst går åt snabbt så det gäller att passa på innan dom tar slut.

För övrigt händer det inte så mycket spännande i mitt liv den här veckan. Kvällarna går åt till att förbereda flytten. Igår hyrde vi släp och körde iväg en del skräp vi samlat på oss, jag förstår inte hur man lyckas samla på sig så mycket under ett år!? Det är verkligen en positiv sak med att flytta, att man får rensa ordentligt. Även om jag måste erkänna att jag tycker det är ganska jobbigt att slänga saker. Men det är skönt nu när det är gjort. Ikväll ska jag fortsätta packa flyttkartongerna, badrummet står på tur.
Tänk att det bara är 3 dagar kvar tills vi flyttar!

Hittar ni på något roligt såhär mitt i veckan?


P a u s





Helgen börjar gå mot sitt slut och en ny vecka ligger framför. Här har det som planerat packats nästan hela helgen, men med små undantag och ljusglimtar.
Började helgen med tjejmiddag på Vapiano med M, det blev Bruschetta - rostad ciabatta, tomater, vitlök & olivolja till förrätt och Scampi E Spinaci - jätteräkor, gräddsås, pesto & bladspenat till huvudrätt, efterätten blev en glass i Kungsträdgården. En fantastiskt lagom & trevlig kväll.
Lördagen bjöd på ett strålande väder och jag som inte hade någon motivation innan blev inte mer motiverad av solen och värmen. Det blev i alla fall frukostbalkongen och en liten stund i solen innan vi satte igång. På kvällen tog vi en välbehövlig paus och lagade en riktigt god middag, det blev som bilderna visar grillning. Det blev kyckling, haloumi, tomater fyllda med persillade och en krämig, ljummen pastasallad. Jag älskar verkligen att grillsäsongen är här, finns det något godare än grillat?
Idag kom mamma & pappa hit för att hjälpa oss packa. Vi han även med en tur till "stan", vi gick en tur runt slottet och mötte upp brorsan för en lunch, sen blev det kaffe & kladdkaka här hemma i röran.
En helt okej helg trotts dom tråkiga flyttkartongerna.

Hoppas eran helg också vart bra!

Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda upp inför den nya veckan med några timmars skönhetssömn.

God Natt!


Småland ♥





Förra helgen i bilder, en helg som mest bestod av jobb och vi fick verkligen mycket gjort. På övervåningen satte vi upp reglar och
gipsskivor, vi slängde upp spån på taket som isolorering och förberedde för ny el som ska dras. I trappen har vi tagit bort en
heltäckningsmatta, det gråa på bilden är limrester som slipats bort förhand, vilken skilnad det blir. På nedervåningen rensade vi
i skåp och lådor, det finns mycket vi inte hunnit gå igenom sen vi flyttade in. Vi förberedde även för kakelugnsmakaren som ska
komma och sätta om våran kakelugn. Trädgårdslanden fixade vi med sista vi var nere över påsk. Det blir så fint i huset och jag
längtar verkligen tills det blir klart!


Äntligen fredag, igen. Veckorna går verkligen fort såhär på våren, men dom ljumma, ljusa kvällarna gör att vecka känns några timmar längre.
Efter jobbet idag ska jag möte upp Malin för en trevlig tjejmiddag på Vapiano. Det italienska köket är verkligen min favorit så Vapiano blir perfekt. Ser verkligen fram emot kvällen då resten av helgen inte består av alltför roliga aktiviteter. Vi håller nämligen på att flytta.
Nästa helg går flyttlasset till Edsviken i Sollentuna. Det ska bli roligt att flytta, men vägen dit med all röra och alla dessa flyttkartonger skulle jag gärna vara utan. Det ska bli skönt när allt är klart och vi får börja forma vårt nya hem. Vi ska hyra ett litet hus med tillhörande trädgård, bara några minuter från vattnet. Det känns verkligen lyxigt nu när sommaren närmar sig att få ha en egen trägård att gå ut i, dricka sitt morgonkaffe ute i solen, grilla varma sommarkvällar och kunna gå ner till vattnet för att ta ett svalkande bad. Men det bästa av allt är att jag kan  och cykla till jobbet, det är verkligen lyx för mig!

Vad ska ni hitta på i helgen?

Vi hörs snart igen!


Äntligen påväg! :)

img_6807 (MMS)

Äntligen påväg! :)


Abstinens!


Såhär fint är det utanför mitt jobb idag, skulle vilja flytta mitt kontor utomhus!


Sakta, sakta börjar bloggsuget komma tillbaka. Jag kom helt av mig efter våran sälenresa som nu ligger många veckor bakom mig.
Vi hade en underbart fin vintervecka uppe i Sälen i början av mars. Nu, 10 veckor senare är vi inne i majmånad och våren är som allra vackrast. Maj är min absoluta favorittid på året och jag njuter i fulla drag av träden som blir grönare och grönare för varje dag som går och solen som värmer.

Har lite fredgaskänslor idag då jag är ledig torsdagen + fredagen som ligger framför, en lång helg väntar alltså! Det ska verkligen bli skönt med några dagars ledighet, trotts att en hel del jobb står på schemat. Väskorna är redan packade, så direkt efter jobbet tar jag bilen till Köping för att hämta upp mamma & pappa, sedan bär det av mot Småland och vårat älskade hus. Tanken är att vi ska renovera klart övervåningen, eller klart blir det nog inte, men vi kanske kommer en bit påväg. Senast vi var nere, över påsk, gjorde vi färdigt sovrummet som vi började med i höstas. Det tar lite tid när man inte har möjlighet att jobba annat än enstaka helger. Men nu är det som sagt klart och det blev så fint, jag är mer än nöjd!

Nu ska jag göra klart lite små saker här på jobbet innan jag kan gå på ledighet med gott samvete!

Ta hand om er!



RSS 2.0