19 juni 2010









Äntligen kom dagen som alla väntat på, eller inte alla förståss, men många! Sveriges tronarvinge, H.K.H. Kronprinsessan Victoria,
fick sin man av folket, H.K.H. Prins Daniel. Och HUR vackert var det inte? Gissar att jag inte var den enda som fick rysningar i hela
kroppen och fälde en och annan tår. Själv inledde jag firandet med konserten från Konserthuset i Stockholm på fredagkvällen, bara
den var fantastisk! Jag skulle kunna kolla på slutscenen när alla barnen kommer in och sjunger om och om igen, för att inte tala om
Roxettes återförening. Verkligen en magisk kväll! En kväll som jag fick spendera med min fina vän Charlotte också! Hon kom på fredag
kvällen och stannade till lördags eftermiddagen. Verkligen mysigt att få ha henne på besök då vi inte ses så ofta nuförtiden, tyvär!
Man får passa på att njuta av studerna som blir! På dagen D lämnade jag C på stationen vid 16 och åkte sen för att möta upp min Rickard.
Höll dock på att vända och åka hem igen när jag insåg hur mycket folk det var, helt sjukt. Det var stundvis ganska drygt faktiskt,
men det känns andå kul att ha vart där. Vi stod vid Logården när dom kom med båden från Djurgården och fick oss en skymt av de
kungliga, även om det bara var en liten, liten skymt. När allt var över och det faktiskt gick att ta sig någon stans mötte vi upp Malin
och hennes vän Camilla, vi blev kvar en stund på stan, vi åt sushi och strosade om kring för att sedan åka hem till Malin på den
"kungliga holmen" för att äta rabarber paj och dricka Malins fantastiskt goda kaffe!

Idag är det dock den 22 juni 2010 och bröllopshysterin har lagt sig för den här gången, och nog lär det dröja innan vi får se något liknande igen! 
Spenderar denna tisdag på jobbet, som dom flesta andra tisdagar. Det märks att det börjar bli semester tider då det är väldigt lite att göra här hos mig. Men jag passar på att njuta, det är skönt att hinna med saker som jag inte hunnit dom senste veckorna för det har vart så mycket och så kan jag spendera lite tid ute i det fina vädret. Lunchen i solen idag var inte helt fel. Funderar till och med på att ta årets första dopp ikväll om värmen håller i sig någorlunda. Det blir uppfriskande om inte annat. Fast mest gör jag det för att bevisa för min fästman att jag inte alls är någon badkruka som han gärna vill påstå.

Annars pågår nedräkningen till midsommar. Denna tisdag innebär att halva veckan redan har gått. Det känns skönt med en kort arbetsvecka och en lång helg. På torsdag packar vi väskorna och beger oss till Dalarna, kan det bli mer midsommar? Ser fram emot sill och jordgubbar, inte för att jag är speciellt förtjust i sill, men det hör ju till på något sätt! Hoppas på fint väder bara, men än så länge ser det bra ut!

Vad ska ni hitta på i midsommar?

Ha en skön kväll och passa på att njut av kvällarna som just nu är som ljusast!


Projekt Nr. 1 - Sovrum


Såhär såg det ut innan vi började och medans vi höll på...



...och såhär blev det tillslut!



Vad tycker ni?

I höstas började vi renovera vårat hus, som vi tog över i juli förra året, och det första rummet blev sovrumet. Med tanke på att vi inte bor där permanent och därför bara är nere enstaka helger tog det sin lilla tid. Men i påskas blev det helt klart och vi är så nöjda. Vi har tagit bort heltäckningsmattan som låg på golvet och slipat och lackat trägolvet som fanns under. Vi rev ner tapeterna på väggarna och satte upp en renoveringsväv som vi sedan målade. Vi har målat alla detaljer så som fönsterramen, fönsterbrädan, murstocken och taket. Satt upp nya lister både vid golvet och taket. Samt målat sängen och sängborden.
På bilderna syns bara ena delen av rummet då vi har lite möbler i den andra delen som bara står där tillfälligt, så just nu ser det mest rörigt ut. Så den delen får ni se senare.
Vi har gjort allt själva vilket vi känns extra roligt då ingen av oss gjort något liknande innan. Skönt att inse att man är lite händig i alla fall!
Som ni ser är det lite tomt fortfarande, men vi vet inte riktigt hur vi vill ha det än.

Vad tycker ni saknas? Har ni några tips?

Vi har två rum på övervåningen, varav sovrummet är det ena, det andra en hall/ett allrum som vi tänk använda som kombinerat tv och gästrum. Det är projekt Nr. 2 som vi började med redan i påskas när sovrummet blivigt klart. Vi är noga med att bara göra ett rum i taget för att vi inte ska tröttna. Det är viktigt för oss att vi hela tiden känner att det är roligt det vi håller på med och inte ett måste, och än så länge är det bara roligt! Bilder på det får ni se en annan dag.

Nu: Dags att sova!

God Natt & Sov Gott!



Bara en liten, liten skål...



Jag är, som ni kanske redan vet, löjlig förtjust i kungafamiljen (royalist, javisst!). Och jag är minst lika förtjust i den officiella bröllopsserien som tagits fram nu i samband med det stundande prinsessbröllopet. Tycker den är så fin och skulle mer än gärna köpa hem, om inte allt, så i alla fall något ur sortimentet. Mönstret känns klassiskt och mordernt. Godkända leverantörer är; Arvid Nordquist, Cloetta, Delicato, Ekelund, Frödinge Mejeri, Gustavsbergs Porslinsfabrik, Kiviks Musteri, Mema/GAB, Opto Design, Orrefors, Kosta Boda, Reijmyre Glasbruk,
Rörstrand, Skultuna, Svenskt Tenn, Upside, Weibulls och
Åhléns. Produkterna är försedda med den officiella bröllopsseriens sigill (bilden längst ner). Oficiella Bröllopss Faktum är att jag faktiskt fick en ask choklad från Cloetta och ett paket kaffe från Arvid Nordquist av min bror och svägerska när dom kom över och grillade en kväll förra veckan. Så samlingen har redan börjat! :)

Onsdag 16 juni 2010

Gårdagens date resulterade i ett restaurang besök. Det blev asiatisk buffé på en av mina favoritrestauranger, Pong, med sushi till "förrätt". Otroligt gott, men alldeles för mättande, att man alltid äter för mycket när det är buffé. Det var i vilket fall som helst väldigt trevligt att träffa Sara igen. Sara jobbar inom FM och är inblandad en del i bröllopet på lördag, så det var roligt att höra vad som händer behind the scenes. Lite lagom hysteriskt verkar det vara så det ska bli roligt att se allt på lördag!

Kvällen ser än så länge ganska oplanerad ut. Ska bara försöka få lite mer ordning hemma då jag väntar besök i helgen. Kanske även blir ett litet besök på IKEA så min kära vän får något att sova på, jag tänker att det kan vara trevligt! :)

Tänkte senare idag äntligen visa er hur vårat sovrum nere i stugan blev efter renoveringen som vi började med i höstas. Det är verkligen roligt att se bilderna på hur det såg ut innan och hur det ser ut idag, blir så glad av att se dom. Så håll utkik! :)

Önskar er en bra dag!


Fynd




Dessa fyndade jag när vi var nere i Ronneby i våras.

God Morgon!

Sitter på mitt kontor och försöker få något gjort, men varken kroppen eller hjärnan verkar vilja vakna helt till liv. Gick och la mig innan kl. 22.00 igår och hoppasde på att vakna utvilad när klockan ringde 06.00 imorse, men icke. Verkar behöva mer sömn än så för att ta igen mig efter helgen. Har en lugn dag på jobbet utan något större inplanerat på agendan. Skönt kan jag tycka rent spontant, fast kanske hade jag behövt lite fart och fläkt för att komma igång. Nu sitter jag här och blir ännu segare.
Har i alla fall något roligt att se fram emot efter jobbet, ska möta upp Sara inne i stan för en date. Det var alldeles för längesen vi sågs, så det är verkligen påtiden.

Kakfatet och assietterna köpte jag på en loppis i Ronneby i våras när vi var nere och hälsade på fästmannens syster och hennes familj. Assietterna är 16 till antalet och helt felfria, tror jag fick ge 60 :- för dom, nästan oförskämt billigt. Älskar dom verkligen och dom passar så bra nere i vårat lilla hus. Kakfatet var inte heller speciellt dyrt, 70 :- har jag för mig att det kostade. Ser fram emot att få servera små söta kakor på detta fat ute i trädgården i sommar, eller varför inte lite kex & vindruvor? 
Tänk vilka fynd man kan göra om man bara tar sig lite tid och går runt och letar!

Nehe, dags att ruska om sig själv, kallt vatten kanske kan hjälpa?

Hoppas ni fått en bra start på denna fina tisdag som faktiskt bjuder på sol!


Patricia ♥ Johan










Måndag!

Helgerna går så fort, speciellt när man har något roligt inplanerat. Helgens höjdpunkt var Patricis & Johans bröllop i lördags, nästan som en försmak av nästa helgs prinsessbröllop. Det var så vackert! Det var ett välplanerat bröllop med god mat, roliga tal och dans. Precis som det ska vara. Det strålade verkligen om brudparet och dom såg mer än lyckliga ut!
Vigseln hölls utanför Nässjö i en stor ljus kyrka medans festen hölls inne i Jönköping i en festlokal belägen i dom högre delarna av staden med en utsikt över det vanliga. Middagen bestod av en buffé med allt möjligt gott och en pannacotta med jordgubbar till efterrätt. Tårtan var fantastiskt god, kalddkaka- & hallonmousstårta. Efter brudvalsen byttes lång bröllopsklänning och bekväma skor mot kort bröllopsklänning och high heels, snyggt och passande till dansen som följde långt in på natten.
Tack Patricia & Johan för att vi fick dela eran dag med er!

Resten av helgen spenderades i huset, vi passade på att ta semester i fredags för att få lite extra tid. Jönköping ligger inte allt för lång bort från våran stuga, så det passade bra att åka dit och bo. Vi fick en del gjort både på övervåningen, där vi håller på att renovera, och i trädgården.

Det har vart en trevlig helg men känner att jag skulle behöva en dag till att vila upp mig på. Det har blivigt sena nätter och många mil i bilen.
Det får bli en tidig kväll ikväll så är jag förhoppningsvis piggare imorgon.

Nu ska jag ta tag i min arbetsdag!

Hur har eran helg vart?



I en annan del av...



Den har jag aldrig fått höra när jag säger vart jag kommer ifrån, eller? Jo, ett antal
gånger. Men jag tycker det är rätt roligt, jag är numer så stolt över min hemstad, Köping.
Tillskillnad mot tonåren när jag önskade att jag bodde vart som helst i Sverige förutom
Köping. Nuförtiden tycker jag mest det är mysigt att komma hem, hem till mamma & pappa,
till huset där jag växt upp och känner mig som mest trygg.

Åh, äntligen fredag mina vänner! Härligt, inte sant? Om jag har läst väderkartorna rätt så blir det ett strålande fint väder i helgen, åtminstonde där jag ska befinna mig. Jag ska tillbringa halva helgen hos föräldrarna i Köping och återstående halva hemma i Sthlm.
Det blir en kort visit hemma i Köping, mest för att se när fina Sofia & Fredrik gifter sig. Men också för att hämta lite nya krafter, vilket jag verkligen känner att jag behöver efter flytten. Det blir nog mest att spendera tid på altanen i solen, jag känner mig blek som en snögubbe och längtar verkligen efter att få lite färg. Annars har jag inga direkta planer. Åker tillbaka till Sthlm redan imorgon kväll för att sedan spendera söndagen, tillika Sveriges Nationaldag, tillsammans med min älskling.
Det känns som det kommer bli en jättebra helg!

Hur ser era planer ut för helgen?

Sköt om er!


Lunch i solen

img_0363 (MMS)

Det är aldrig fel med lunch i solen! Så härligt! :)


Faster!





En kväll i november förra året var jag & Rickard bjuda på middag hemma hos min bror och hans fru.
Vi hade setts ganska mycket veckorna innan men ändå var dom väldigt angelägna om att vi skulle komma över en kväll så jag anade nästan att det var något speciellt. Nog för att man kan ses mycket utan anledning, men på något sätt märktes det att det var något. Så under middagen när vi sitter och pratar kommer vi in på ämnet bäbisar, vi pratade om ett par gemensamma bekanta som skulle få barn bara någon månad senare, och så säger Jenny, min svägerska "- och i juli är det våran tur"! Jag kunde knappt tro att det var sant, hon sa det jag så länge längtat efter att få höra. Min älskade bror och svägerska ska få en bäbis i sommar, och jag ska bli faster för första gången. Vi är bara 2 syskon, jag och min bror, så det känns extra speciellt.
På bilden ovanför har ni det lilla underverket, för nog är varje barn som föds ett under. Jag är så nyfiken på vem det är där inne och jag längtar till h*n är hos oss. I slutet av juli är det dags! (Men jag gissar på 4 augusti.) :)

Har ni några syskonbarn?

Dags för lunch här.
Hoppas ni har lika soligt och fint väder som vi har här i Sthlm idag!


RSS 2.0