Äntligen Fredag


Igår blev det ett biobesök med tre stiliga herrar, Mr. Robert Downey Jr,
Mr. Jude Lawe och Mr. R, min älskade fästmann!

Så var det äntligen fredag, och idag har den riktigt fredgaskänslan infunnit sig för första gången på länge. Det ska verkligen bli skönt att packa ihop och gå hem om en liten stund.

Det har vart dåligt med bloggande i veckan då det har varit relativt fullt på schemat, det har helt enkelt inte funnits tid. Eller ja, tid finns det alltid, men det handlar om att prioritera. Och dom få timmar jag har vart hemma i veckan har jag prioriterat på annat!

I måndags var det mys med familjen, i tisdags möte med jobbet, i onsdags fika med vänner och igår bio. Det är alltid roligt när det står saker på schemat, men just nu ser jag fram emot en lugn oplanerad fredagsmyskväll!

I morgon blir det fart och fläkt igen, min duktiga CH har tagit examen från lärarprogramet och i morgon blir det således examensfest, med betoning på fest! :) Jag är så stolt över dig vännen!

Vad hittar ni på i helgen?

Dags att packa ihop här och bege sig hemmåt.

Äntligen fredag, äntligen helg!


Vecka 4


En tidig morgon, tänk att få vakna varje morgon med denna utsikt!
Kyrkan där lilla E döptes var ljus & vacker!


I lördags njöt vi av en blåhimmel & soool!

Vårt lilla projket, ena bilden är tagen i fredgas innan vi började och
den andra precis innan vi åkte hem igår. Är så nöjd med resultatet!
(Ni ska få se sen hur det såg ut från början.)


Hej Bloggvänner!

Har verkligen försökt blogga i helgen, men utan att lyckats tyvär. Har spenderat dom senaste dagarna i Småland och än har vi inte lyxat till det med internet i huset! :) Istället försökte med mobilen, men det ville inte alls fungera. Där av dom uteblivna inläggen.

Vi har i vilket fall som helst haft en mysig och intensiv helg i våran lilla stuga. Vi åkte ner redan torsdag kväll efter jobbet. Fredagen gick åt till att sätta fädigt väven på väggarna, slipa och måla. R spenderad sedan kvällen tillsammans med grabbarnagrus och jag & C hade en lugn fredgakväll med Let´s Dance. Efter en veckas jobb och en dags renovering var det skönt med en lugn hemmakväll.
Lördagen spenderades i Sävsjö med barndop (mitt första) då R.s brorsdotter döptes. De va en fin stund i kyrkan och sedan middag med familj & vänner.
Igår gjode vi klart det sista med sovrummet som kunde göras nu, så nu återstår bara att lacka golvet och sätta in nya lister. Det är så roligt att se resultat, speciellt när man gjort allt själv!

Ikväll har min kära familj vart här! Vi åt Italienskt på en av våra favorit restauranger. Fästmannen, brorsan och min far spenderade sedan kvällen på Hovet med hockey medans jag, mamma & svägerskan har vart hemma och bara mysigt! Avslutade kvällen med en fika här hemma med semlor som föräldrarna fått släpa hit ändå från favoritkonditoriet i Köping, så gott!

Dags att säga god natt!
Önskar er en härlig tisdag!


Välkomen Vardag

 


Foto: Personligalmanacka.se


Måndag 18/1 2010, vardagen är här igen med blandade känslor. Alla helger är slut och det dröjer nu några veckor innan många av oss får några lediga dagar igen. Förutom helgerna då.

Som vanlig när det blir ett nytt år blir man, eller i alla fall jag, lite extra uppstyrd och man vill ha koll på allt. Så en ny almanacka är nästan ett måste. Det är så roligt att få fylla dom tomma bladen med spännande aktiviteter.
När vi besökte stan i helgen inhandlade jag en ny almanacka för 2010, men känner nu när jag haft den några dagar att jag inte är helt nöjd. Kom då på att jag hört tala om att man kan göra en egendesignad almanacka och ramlade då in på den här sidan: http://www.personligalmanacka.se/. Och nu mina vänner är jag helt såld, en sånhär måste jag bara ha. Jag gillar personliga prylar så denna kommer passa mig perfekt.

Gå in och gör en du också! :)

Mitt arbetspass börjar närma sig sitt slut så jag ska snart bege mig hemmåt. Ikväll blir det storhandling, i övrigt inga planer.

Hoppas ni fått en bra start på veckan!


Härlig Helg


Passade på att ta in armbandet på min fina klocka som jag fick i julklapp när vi var inne i stan igår. Är så glad för denna!

God Kväll!

Söndagskvällen är här och 2010 års tredje helg är slut.
Helgen har känts ovanlig lång och vi har hunnit med en hel del.
Slutade veckan och började helgen med ett besök på Sturehof i fredagskväll med Frida & Sara. Ett perfekt ställe som har både mat, bar & dansgolv. Vi slog oss ner vid ett bord med varsitt glas vin och pratade och tittade på folk några timmar. (Tänk va underhållande det kan vara och studera andra människors klädstil, kroppspråk osv.) Det blev en riktigt trevlig kväll.
Vi låg och drog oss länge på lördagmorgonen. Så skönt att vakna och inte behöva gå upp utan bara ligga och njuta av att man är ledig. Fästmannen överaskade med scones så vi njöt länge av frukosten. På em. blev det en tur till "stan", något man tydligen bara säger om man inte är från Sthlm, då vi i andras ögonen redan bor i stan! Vi åt på våran favorit thairestaurang Pong och mötte sedan upp M för en fika på biblioteksgatan, det blev semelpremiär, otroligt gott.
Idag har vi njutit av att inte göra någonting större delar av dagen, utan några måsten, riktigt skönt.
Kvällen har bestått av fikagäster. Min bror, svägerska, kusin & faster har vart här och gick för en liten stund sen.
Alltid lika trevligt att ha folk här!

I morgon ringer väckarklockan tidigt så det är hög tid att krypa ner i sängen och sova!

Hoppas ni också haft en härlig helg!


T G I F

Om ni bara visste vad jag fick tänka till när jag såg den förkortning första gången, kunde inte alls förstå vad dessa 4 bokstäver kunde betyda. Nu vet jag mer än väl! :)

 
 

Men det är inte vilken fredag som helst, det är den 15 januari och tillika Tulpanens Dag! Tänk att dessa vackra blommor har en alldeles egen dag, det tycker jag dom är väl värda.
Bilderna ovan är från Keukenhof, en park som ligger utanför Amsterdam i Nederländerna. Så otroligt vackert.
Där skulle jag kunna tänka mig att gå runt en ljummen & solig vårdag.
Det blir definitivt en weekendresa till Amesterdam, om inte i vår så en annan gång.

Slutade redan vid lunch idag, så jag har haft en skön eftermiddag hemma. Nu ska vi städa av lägenheten, sen blir det frdagsmys. Senare ikväll ska jag eventuellt möta upp några vänner inne i stan och ta ett glas vin, det blir en mysig start på helgen.

Hoppas ni har en trevlig kväll!


Thailax


Perfekt både till vardag & fest.


En av favorit kokböckerna hemma.

God Morgon!

Tänkte bjuda på ett recept såhär på morgonkvisten, till er som ännu inte bestämt vad ni ska äta till middag ikväll eller kanske behöver lite inspiration till helgen.
Receptet är från boken Smaker från Sydostasien, Allt Om Mat. Den används flitigt hemma då både jag och fästmannen gillar thaiinspirerad mat.

RÖD CURRYLAX MED WOKADE GRÖNSAKER

"Röd curry finns att köpa på burk, det är en god kryddblandning som passar utmärkt till laxen. Istället för risnudlar är det också gott med kokt basmatiris."

Du behöver:
- Laxfilé, går bra med både fryst och färsk
- Röd currypasta
- Paprika, jag brukar ta 1 gul och 1 röd för att det ska se smakfullt ut
- Purjolök
- Risnudlar
- Shiitak, det går också bra med vanliga färska champinjoner
-Spansk peppar röd, det räcker med 1
- Olivolja, att woka i

- Japansk soja
- Vitlök
- Lime

Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form smord i olja, bre över ett lager med röd currypasta (efter behag), stek i mitten av ugnen ca. 15 min tills innetempraturen är 58 ° (ta annars ut laxen och dela så du ser att den är klar).
2. Skär paprikan, svamp och purjolöken (ungefär en ½ är lagom, men även här efter behag) i strimlor och hacka spansk peppar.
3. Blanda soja och vitlök och låt stå i kylen tills maten är klar.
4. Koka risnudlarna enlig förpackningen och sila av.
5. Woka paprika, svamp, purjolök och peppar frukt.
6. Häll över dom wokade grönsakerna i den ugnssäkra formen runt laxen, servera med risnudlarna, sojasås och limeklyftor.

Lycka till!


Snart...

Det blir långa dagar när man jobba 06.00-18.00, alldeles för långa. Men snart är i alla fall denna arbetsdag slut och jag ska bege mig mot Åkeshov.
Det blir en kväll med goa vänner, gott kvällsfika & massa prat. Vi har inte setts sen innan jul, så det ska verkligen bli roligt att träffa alla igen och uppdatera sig om vad dom gjort de senaste veckorna. Riktigt kul!

Hoppas ni får trevlig kväll!


Tjugondag Knut


Jag äter mer än gärna semlor redan nu och helst ända fram till påsk.
Bild: http://cultdesign.blogg.se

Idag dansas granen ut och julen är över för denna gång. Fast hemma hos oss fick granen flytta ut på balkongen redan innan nyår i väntan på att köras bort. Den fick alldeles för lite vatten eftersom vi var borta en hel del över jul och var därför inte alls rolig att ha kvar inomhus.
Ikväll packas även resterande julkreationer ner i lådor för att sedan flytta ner i förrådet tills det är dags igen.
Väldigt skönt kan jag tycka, julen har liksom gjort sitt!

Nu ser jag fram emot en ny del av vintern med mer snö, minusgrader, gärna en resa till svenska fjällen, skidåkning & semlor. Har även ett dop att se fram emot den närmsta tiden.

Hoppas ni har en bra dag!


½ Förlovningsdag


Den 6/7 2009 förlovade vi oss

I tisdags, den 6/1, firade vi vårat första halvår som förlovade.
Det är konstigt hur fort man vänjer sig. Jag har levt 23 år utan ring på fingret och 6 månader med, ändå infinner sig en väldigt konstigt känsla varje gång ringen inte sitter där på mitt vänstra ringfinger, dom få gågner det nu händer. Skulle behöva lämna in ringarna för gravering, men det är verkligen något jag dra mig för, bara tanken på att vara utan ring flera veckor känns jobbig.
Å andra sidan är ringen ändå "bara" en symbol, en väldigt fin sådan, min fästman och hans kärlek finns ändå alltid vid min sida, oavsett ring eller inte.
Vi firade väldigt enkelt med en mysigt hemmakväll och 3-rättersmiddag som bestod av,

~ Förrätt ~
Toastskagen alá Morberg

~ Huvudrätt ~
Grekisk Moussaka med Grönsallad

~ Efterrätt ~
Sommarbär med Vitchoklad och Turkiskyoghurt

Tiden går verkligen for och snart firar vi 3 år tillsammans, men ser fram emot många, många fler.


Let´s Dance







Ikväll är det dags för en ny säsong av Let´s Dance. Det kallar jag underhållning! Tillskillnad från program som...ja, inget nämnt, inget glömt.
Själv är jag otroligt imponerad av människor som kan dansa. Att de medverkande i just det här program aldrig dansat tidigare och att dom på ett fåtal veckor ska lära sig x-antal danser gör de hela inte mindre imponerande.
Förra säsongens vinnare Magnus Samulesson är väl ett lysande exempel på detta. Vem hade kunna föreställa sig honom som vinner efter första programet? Imponerande var ordet!

Året deltagare är:
Agneta Sjödin, programledare & Tobias Karlsson
Claudia Galli, skådespelerska & Tobias Wallin
Elin Kling
, stylist & Daniel da Silva
Gudrun Schyman, politiker & Björn Törnblom
Marcus Birro
, författare, krönikör & Helena Fransson
Mattias Andréasson,
E.M.D. & Cecilia Ehrling
Molly Sandén,
sångerska & Jonathan Näslund
Peter Wahlbeck
komiker & Maria Bild
Rabih Jaber,
Idol 2009 & Maria Lindberg
Stefan Sauk,
skådespelare & Malin Johansson
Victoria Sandell Svensson,
fotbolsspelare & Anders Jacobson
Willy Björkman
, snickare från Bygglov & Charlotte Sinclair

Det är en salig blandning på deltagarna, som vanligt. Vilket är väldigt roligt!
Det ska bli spännande att se Stefan Sauk, Marcus Birro, Elin Kling och Victoria Svensson och alla dom andra på dansgolvet ikväll i säsongen första Let´s Dance.
Magnus Samuelsson & Annika var helt klart mitt favoritpar förra året, vilka som blir mina favoriter i år återstår att se!

Vilka är era favoriter?


Bilder: TV4.se


2009 / 2010


En av höjdpunkterna 2009, huset som blev vårat och som vi nu håller på och renovera.


Redan har vi hunnit med 8 dagar på år 2010, det nya decenniet.
Vid den här tiden förra året hade jag ingen aning om vad 2009 skulle innehålla, och att det nu ligger ett nytt år framför mina fötter känns onekligen spännande!
2009 var för mig ett väldigt händelserikt år;

- Jag & R flyttade till en ny lägenhet i Årsta i Sthlm. Där vi fortfarande bor kvar och trivs väldigt bra.
- Jag bytte jobb
- Jag och R blev, hyffsat spontant, husägare
- R friade till mig
- Min bästa vän gifte sig
- Vi gjorde en otrolig resa till Florida, USA
- För att inte tala om alla underbara och roliga studer med vänner & familj, det är dom stunderna som förgyllt mitt år

Men nu ser jag fram emot ett nytt år med nya upplevelser och det är redan full fart.
Nyår blev inte sådär glittrigt och glammigt som jag hade hoppat, pga. jobb. Men jag fick en god 3-rättermiddag när jag kom hem till Köping på kvällen och 12-slaget fick jag fira med mina närmaste vänner och fyrverkeriet, så det blev väldigt bra ändå!

1.a helgen på året spenderades i Småland tillsammans med R i vårat hus. Vi fortsatte med vårt lilla renoveringsprojekt. Nu är väggarna spaklade och slipade och även en vit renoveringsduk är uppsatt. Så nästa gång blir det att måla, det är verkligen roligt att se att det går framåt. Ska försöka lägga upp bilder som jag lovat så ni får se hur det går med vårat projket.

Det har blivigt många turer till min hemstad på senaste, 5 ggr på 2 veckor närmare bestämmt, det är verkligen skönt att ha så nära hem till familjen. Senaste besöket blev i tisdgas för att fira pappa som fyllt år. Ett kort men mycket trevligt besök, även uppskattat tror jag! :)

Jag är inte så mycket för att ha nyårslöften, då det ofta bara blir något som tynger mig om jag inte klarar av att uppfylla det.
Dock ska jag ändå ha ett i år; Spendera mer tid med mina nära & kära!



RSS 2.0