Italiensk Afton



Middagen igår. Min förrätt till vänster och min huvudrätt. Blev lite besviken över huvudrätten som brukar serveras med scampi och inte "vanliga räkor", men i övrigt var den lika god som vanligt. Fästmannens förrätt är till höger och till huvudrätt valde han en pasta med oxfilé och carl-johansvamp.

Direkt efter jobbet igår åkte jag in till stan för att göra ett välbehövligt besök hos frisören. En hel del av mina längder försvann, så skönt att få bort en bit av allt det slitna. Jag har haft mitt långa hår alldeles för länge och kände verkligen att det var dags för något nytt. R kom och hämtade mig hos frisören och det visade sig att han också hade suttit i en frisörstol under eftermiddagen, så det var ett ovanligt stiligt par som sedan begav sig mot Gullmarsplan och våran favoritrestaurang. Jag tog det jag alltid tar, pasta med räkor, avokado & champinjoner i vitvinsås toppat med rom. Som sagt, ett litet minus för den uteblivna scampin, men annnars alldeles utsökt. Italienskt är alltid ett säkert kort när man går ut och äter, man blir sällan besviken. Vi hade en riktigt mysig kväll med både födelsedagsfirande och 3 års jubileum.

Torsdagskvällen blir inte lika glamorös, på kvällens schema står träning och städning. Fästmannen är borta ikväll så det blir att putsa på huset själv. Torsdagar är en perfekt städag då det känns skönt att ha det extra rent och fint till helgen som stundar. Tänk att det redan är fredag imorgon!

Nu är det lunch här, sen bara några timmar kvar till dagens kickboxningspass!

Ha en trevlig eftermiddag!


Baka, baka liten kaka



Passade på att baka en nougatkaka till sambon igår när han var borta.

Idag fyller min fästman år, GRATTIS min älskling!
Tassade upp tidigt imorse för att göra frukost på sängen. Det blev ingen tårta men likväl en nougatkakan jag bakade igår. Kanske inte helt estetiskt korrekt till utseendet, men den vart himelskt god och även R verkade uppskatta den! Låg och drog oss länge innan vi gick upp för att åka till jobbet. Skönt med en lugn morgon utan stress! (Varför gör man inte så oftare?) 

Dock är det inte bara R som fyller år idag, vi firar även 3 år tillsammans. 25 augusti 2007 blev vi ett par! ♥ Känns både som att; "Oj, 3 år!" och samtidigt "Bara 3 år?" Det känns som vi har vart tillsammans så länge och ändå har det gått så fort.
Det blir middag på våran Italienska favoritrestaurang ikväll för att fira!

Today's gonna be a good day! :)


En tripp till USA


Helgens födelsedagsbarn, Gangster Anna!


Årets kanske sista grillning och firande av födelsedagsbarn nr. 2. Även familjens nyaste medlem, Noelle.


Tisdag 24 augusti

Så var det tisdag och förra veckans två lediga dagar passerade ovanligt fort. Kanske var det för att hela helgen var fullplanerad med olika aktiviteter?
Fredagskvällen stod för den lugnare delen av helgen. Jag och sambon nyinvigde våran hemmabio som inte kommit upp i huset förens nu. Sen jag och R blev tillsammans uppskattar jag verkligen bild och ljudkvalitet på ett annat sätt. Själv hade jag kanske inte valt att spendera mina pengar på ett hemmabiosystem, men jag måste erkänna att jag inte direkt har något emot att min sambo gärna gör det! :) Det är verkligen en sak som jag ser fram emot i höst, mysiga filmkvällar. På lördag fm. åkte jag in till stan för att hinna med en fika med Linnea som var på snabbvisit i Sthlm. Hon bor vanligtvis i Karlskrona så vi ses inte speciellt ofta, så man får passa på när tillfälle ges.

Väl hemma igen efter lunch åkte vi direkt till Köping för att fira en nybliven 25-åring. Temat var USA med allt var det innebär! Det var alltfrån frihetsgudinnan och Marge Simpson till hamburgare och american cupcakes. Det var verkligen en välordnad och rolig fest, mer temafester önskas! TACK Anna för en supertrevlig kväll!

Söndagens spenderades hemma hos mamma & pappa tillsammans med hela familjen. Vi grillade och passade på att fira min R lite i förskott då han fyller år imorgon.

Sammanfattningsvis en riktigt mysig helg med familj & vänner, vad vore livet utan dom?

Hoppas ni haft en lika trevlig helg som mig!


Torsdag 19 Augusti








Resultatet av förra veckans kalas. God mat, massa onyttgiheter och fina presenter! :) Precis som det ska vara när man fyller år.

Tänk att det redan gått en vecka sen jag firade min 24 årsdag. Födelsedagen firade jag tillsammans med sambon, familjen och vänner. Jag bjöd på diverse pajer, den perfekta bjudmaten (enlig mig) eftersom nästan allt kan förberedas. Det finns en risk att paj kan uppfattas som torr och tråkig, men jag provade 3 nya recept dagen till ära och dom var fantastiskt goda och verkligen uppskattade av alla. Det blev en skaldjurscheesecake, en västerbottenpaj med färska kantareller och en västerbottenpaj med kräftstjärtar. Till det serverades en sallad med körsbärstomater, smulad fetaost och pinjenötter. Eftersom jag jobbade hela dagen så hjälpte mamma mig att baka en tårta, Leilas Chokladpavlova med färska bär, himmelsk god! Sambon slängde även ihop några minikladdkakor. Så goda! Att laga mat och baka är alltid roligt, men visst blir det extra roligt när man får gäster att bjuda allt det goda på? Fick också fina, fina presenter i form av Champagneglas från Iittala, Leilas kokbok One more Slice, 5 goda parfymer från Kenzo, pengar till utlandsresan som väntar om några veckor och presentkort. Fick även fina blommor och ett par jenas som jag köpte till mig själv i present! :) Tack ni som förgyllde min födelsedag i form av besök, telefonsamtal och sms! ♥

Igår gjorde jag mitt andra besök hos min osteopat Rebecka. Jag berättade förra veckan att jag skulle dit för första gången för att prova, och jag kan nu berätta att jag är mer än nöjd! En osteopat är, lite kort beskrivet;
"Osteopatisk medicin fokuserar på diagnos, behandling och rehabilitering av hela kroppen. Osteoptaten ser till samspelet mellan kropp, medvetande och själ, både i hälsa och sjukdom. Osteopaten undersöker och behandlar med sina händer som en da verktyg, rörelseapparaten (muskler och skelett), nervsystemet, lumfsystemet/immunförsvaret, endokrina systemet och de inre organen. Behandlingen stimulerar kroppens strävan att läka själv." Här kan du läsa mer om osteopati. Jag har problem med rygg, nacke, vader och fötter. Jag har länge dragit mig för att ta tag i mina problem men nu när jag väl tagit mig dit känns det jättebra. Vissa saker känns bättre på en gång efter behandligen och andra kommer ta lite längre tid, som fötterna t.ex. eftersom jag gått med det så länge. Jag har insett att om jag har dom här problemen nu när jag är 24, hur ska det då inte bli när jag är 50? Bättre att ta tag i det NU!

Denna gråa torsdag tänkte jag även ta tag i min träning ordentligt. Det har verkligen tränats dåligt på semestern, men nu ska det bli skönt att komma igång igen. Efter jobbet tänkte jag prova kickboxning, har blivigt dit "lurad" av en jobbarkompis, men jag tror verkligen det kan vara något för mig! Tycker det är skönt att träna i grupp då man anstränger sig lite mer och blir mer peppad! Kul att träffa folk också! Det var länge sen jag tränade riktigt ordentligt så det ska bli skönt att få ta ut sig. Ser sedan fram emot soffan hemma, där jag tänker spendera resten av kvällen med gott samvete.

Sköt om er!


Tisdag 17 Augusti











Helgens bröllop i bilder!

Äntligen fungerar det att ladda upp bilder igen, försökte flera gånger igår men det ville sig inte alls. Ovan ser ni lite bilder från helgens bröllop. Det stårlande bruparet, Capella Ecumenica, brudparets vackra båt, dukningen som matchade kvällens tema marint, bröllopspresenten som jag pysslat ihop innehållande 4 st. iittala rödvinsglas, den utsökta förrätten och så jag och fästmannen på ett litet hörn redo för kvällens festligheter.

Dag två denna vecka spenderas som vanligt på jobbet, händer inget speciellt denna tisdag. Sambon ska iväg ikväll och planera en svensexa så jag ska passa på att njuta av lite egen tid, otroligt skönt emellanåt. Det blir nog att planera lite för helgen som kommer. Vi ska på 25-års fest med USA-tema, vilket betyder att vi måste klä ut oss. Är i stortsett säker på vilken outfit det blir, men det finns några detaljer som måste fixas. Det är inte varje dag man går på maskerad, så detta ska bli riktigt roligt. Avslöjar dock inte mina planer än.

Vill passa på att gratta min Anna idag också! Det är nämligen hon som håller i festen på lördag, men hennes riktiga födelsedag är idag, 17 augusti! G R A T T I S älskade vän på 25-års dagen! På lördag ska vi fira dig ordentligt! ♥

Nu ska jag passa på att dricka lite kaffe innan jag återgår till eftermiddagens arbetsuppgifter!

Hoppas ni har en härlig dag!


Bröllop ♥

Så var vi inne i en ny vecka och den första jobbdagen utav 5 är avklarad. Sambon är ute i löpspåret och jag lagar till en klassisk biff stroganoff, blir om möjligt ännu hungrigare utav den ljuva doften som sprider sig i huset. Vardagen är här igen och jag tycker det är rätt mysigt med det vanliga efter en helg med festligheter, jag uppskattar verkligen kontrasterna.

I lördags packade vi in oss i bilen och begav oss mot S:t Annas skärgård, en vacker plats söder om Nyköping. Det stundades bröllop, Rickards klasskompis Fredrik från universitetstiden skulle få sin Lotta. Väl framme packade vi in oss i stugan där vi skulle spendera natten, drog på oss festkläderna och piffade med det sista innan vi klev på bussen som tog oss till en väntande båt. Båten tog oss till en liten, liten ö med ett litet, litet kapell vid namn Capella Ecumenica. En otroligt vacker plats! Efter en vacker vigsel väntade en fantastisk båt på brudparet som tog dom till festplatsen medans vi andra fick åka samma båt tillbaka, en mycket svalkande tur med tanke på sommarhettan som var i lördags. Ska verkligen inte klaga på det fantastiska vädret, men luftfuktigheten hade gärna fått vara något lägre. Väl framme blev det brudskål i champagne och en utsökt 3 rättermiddag med vackra tal. Sedan bröllopstårta, kaffe med avecc och dans in på små timmarna. Tack Fredrik & Lotta för att vi fick vara med på eran dag! ♥

Tanken var att ni skulle få se lite fina bilder från dagen men jag och bloggen kommer inte riktigt överens, så det får bli utan bilder. Ska försöka igen lite senare.

Nu: middag!

Ha en trevlig kväll!



Min Dag!



12 augusti 1986 föddes jag. Så idag firar jag min 24.e födelsedag! Happy Birthday To Me! :)
Blev väckt av sång, bakelse och paket i morse av min älskade R!
Större delen av födelsedagen spenderas annars på jobbet, tänkte bjuda kollegorna på lite em. fika för att fira. Sen hem och förbereda kvällen då familj och vänner kommer, den bästa födelsedagspresenten enligt mig!
Jag älskar att fylla år!!! :)
Hoppas ni får en bra dag!


Back In Business


Härliga sommarminnen!

Hej igen!

Det blev ett litet sommaruppehåll här i bloggen p.g.a. dålig internetanslutning och framförallt det fina vädret. Sommar är verkligen inte någon bloggsäsong, inte för mig i vilket fall.
Men nu är semestern slut, jag är tillbaka på jobbet och dagarna börjar bli svalare och mörkare. Då passar det mycket bättre att spendera tid framför datorn och uppdatera bloggen.

Men vilken sommar vi fick! Själv är jag väldigt nöjd med att jag precis lyckades pricka in mina semesterveckor då det var som varmast, bara tur förståss, men ändå! :)
Jag och sambon spenderade större delen av semester i vårt hus, som bara blir finare och finare. Vi har hunnit med en hel del som vi planerat att göra men givetvis har vi inte bara jobbat på semestern. Vi har njutit i fulla drag av det fina vädret, badat, grillat, åkt på utflykter, besökt vänner och haft vänner på besök. Allt man kan önska sig på en semester. Dock kunde den vart lite längre, jag tog nämligen "bara" ut 3 veckor denna sommar. MEN, jag har en hel veckas semester i september att se fram emot i stället. Så jag ska inte klaga!

Sommaren var verkligen fantastiskt på många sätt, men ändå tycker jag det är skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Enligt mig ligger den bästa tiden på året precis framför oss, sensommaren och hösten. Det är så mycket som händer den här tiden och mycket att se fram emot dom kommande veckorna och hela hösten.
Så roligt att äntligen få läsa alla favoritbloggar igen också. Kul att se vad ni hittat på för roligt på senaste och inspireras på olika sätt.

Inte långt kvar på denna arbetsdag nu, skönt. Efter jobbet skall jag bege mig in mot stan för mitt första möte med en osteopat. Jag har en del problem med ryggen som jag hoppas kunna få hjälp med ordentligt. Har blivigt rekomenderad att testa osteopati och hoppas verkligen att detta kan vara något för mig.
Någon som har erfarenheter?

Sen ska det hem och förberedas, men för vad får ni se imorgon! :)

Hoppas ni får en trevlig kväll!


RSS 2.0