Snart Semester


Det här är Åre för 3 år sedan, säsongens finaste dag, soligt och vinstilla. Hoppas på att det blir lika fint väder i Sälen nästa vecka.
Prognoserna ser lovande ut, än så länge. Ser verkligen fram emot att få åka skidor och få lite sol på näsan.


Nu är det bara timmar kvar till semestern, så otroligt skönt det ska bli. Hittade några gamla bilder från Åre och längtar nu, ommöjligt, ännu mer till vår lilla skidsemester. Jag kan inte tänka mig något bättre än en fin vinterdag i svenska fjällen. Soligt, vindstilla, några minugrader och ett par skidor på fötterna. För att inte tala om stunderna emellan åken, när man får äta egengjord matsäck och dricka varmchoklad eller gräva ett litet "dike" där man sen kan sitta och sola några timmar. Så härligt!

Försöker komma på allt jag behöver ha med mig, tycker det är svårare att packa för en semester i fjällen än t.ex. när man ska åka utomlands till sol & värme. Men allt brukar komma med till slut i vilket fall som helst
Jag hoppas på det idag också!

Ikväll när vi packa klart åker vi mot Köping till mina föräldrar, ska stanna där över natten för att sedan fortsätta norrut i morgon.

Nu måste jag skynda mig att göra klart här så jag kan ta semeter med gott samvete.

Vad har ni för planer för helgen?



Gårdagen



Det blev verkligen en lycka kväll igår. Inte varje dag man går på sådana tillställningar, men jag skulle absolut kunna tänka mig att göra det oftare!
När vi kom dit möttes vi av massa marschaller och en jonglör som jonglerade med eld. Företagets projektledare stod i entrén och hälsade välkomna och man han knappt komma in förens man hade en välkomstdrink i handen. Tanken med kvällen var att visa vad företaget kan erbjuda för event, och därför utformad som en slags mässa. Därför fanns representanter från olika företag på plats. Det bjöds på mingel mat som bl.a. bestod av halstrade pilgrimsmusslor, färsk tonfisk & friterad bläckfisk med aioli. Det blev även efterrätt och kaffe med avec. Det fanns även choklad- & lakrisprovning, man kunde prova på blackjack och Nintendo Wii. Senare kom också kvällen huvudnummer, Charlotte Perelli, vilken artist hon är ändå. Hon underhöll verkligen och hennes röst är fantastisk.
Det var som sagt en riktigt trevlig kväll och jag hoppas det blir fler sånna!

Kvällen ikväll ser inte riktigt lika glammig ut, ska bara vara hemma, börja packa lite och kolla på OS. Men sånna kvällar är också sköna.

Hoppas ni har en bra dag!


Cocktailmingel


Mingelfest med bl.a Charlotte Perelli.

Nu ska jag snart bylsa på mig alla kläder och bege mig ut i kylan.
Det blir bara hem och svira om till cocktailklänningen, eller nja, klänning blir det kanske inte, men något snyggt i alla fall. Sedan ska jag bege mig till söder och möta upp L för att gå på ett, som det stod i inbjudan, extraordinärt cocktailmingel. L är en jobbarkompis till mig och vi är inbjudna till denna festliga kväll av en leverantör. Ska bli hur trevligt som helst. Bl.a kommer Charlotte Perelli.
Kul med lite feslitgheter såhär på en tisdag. Kameran får följa med så ni får se bilder sen.

Hoppas ni får en trevlig kväll!


SÄLEN


Bild: http://www.freeride.se

Lyckan är total!

Fick idag reda på att jag får semester nästa vecka, vilket innebär att jag & fästmannen åker till Sälen lördag - torsdag. Jag älskar svenska fjällen och har åkt både längdskidor och slalom sålänge jag kan minnas. Det ska bli så skönt att få komma bort några dagar och få njuta av den härliga vintern, ta det lugn, mysa och bara rå om varandra. Ser fram emot att få spendera timmar i bastun efter en lång dag ute full med aktiviteter och sen sätta sig framför brasan med en bra bok/tidning eller bara njuta av ledigheten.
Jag är så glad!!!


MÅNDAG

 

http://www.magisso.com


Denna nya vecka börjar med klarblå himmel & sol. Kan det blir bättre?
Fick åka till jobbet ovanligt tidigt i morse då SL, som vanligt, har problem med sina tåg i dessa kalla och snöiga tider. Dock ingen idé att göra någon längre utläggning om de, det är som det är helt enkelt. Klarade mig dock lindrigt undan och kom till jobbet i god tid. Skönt att slippa stressa i alla fall.

Har en relativt lugn dag på jobbet idag, har några fakturor att attestera och några små beställningar att göra. Annars är det tomt på dagens schema, vilket känns skönt efter förra veckan som var allt annat än lugn.
Men det är de som är så roligt med det här jobbet, att alla dagar ser olika ut, det är så ett jobb ska vara.

På bilderna ovan ser ni någon som jag tror skulle passa mer än bra i köket. Otroligt snygg och framförallt praktisk design från Magisso, jag älskar praktisk design, det funkar inte att bara ha saker som ser bra ut. Dom övre bilderna är en "tårtspade", ni kan se här hur den fungerar, en perfekt bit varje gång. De nedre bilderna visar en disktrashållare, vet inte hur det är med er, men själv tycker jag det ser så tråkigt ut att ha den hängande på kranen, och något annat riktigt bra ställe finns det inte att ha den på, inte i mitt kök i alla fall. Så detta ser ut att vara den perfekta lösningen, jag hoppas på det. På deras hemsida finns återförsäljare, och bl.a. Cervera på Regeringsgatan säljer dessa snygga & praktiska lösningar till köket, så det får nog bli en tur dit framöver.

Nu är det lunch här för min del, sen blir det att ta tag i så kallat "pappersarbete".

Önskar er en fin måndag.


Vitt Vitt Vitt



Bilder från idag när vi var ute på promenad, så fint med snön
överallt. De här är ett litet kolonilottsområde mitt i stan, riktigt
mysigt med alla små hus som ligger inbäddade i snön.

Go Kväll!

Helgen börjar lida mot sitt slut och en ny vecka ligger framför. Själv ser jag fram emot att gå till jobbet i morgon, trivs verkligen bra på min nya tjänst.

Hur har eran helg vart?

Min helg har bestått av goa vänner, god mat & massa snö.
I fredags var vi hembjudna till J & J på middag, skönt att få gå bort och inte behöva tänka på något.
Igår var det dags för schlager, D & L kom över för att göra oss sällskap, och Morris förståss. Hanvar dock inte alls så intresserad av varken schlger eller OS. Det blev lite snittar, en varm smörgåstårta och After 8 till kaffet. Vi hade en riktigt rolig kväll med schlager och spännande OS. Både guld & brons blev det, vilken svenska killar & tjejer vi har!
Idag blev det en lång sovmorgon, solen lyste när vi vaknade så vi tog en promenad i det fina vita landkspet efter frukosten. När vi kom hem blev det gott fika med varm choklad & kanelbullar och sen älggryta till middag. En allmänt mysig dag.
Det blir en fortsatt lugn kväll i soffan för att ladda för den nya veckan.
Den enda hålltiden blir skidskytten för både herrar & damer! Mer OS alltså.

Hoppas ni haft en bra helg!



M



Äntligen ett nytt nr av M, Make Up Stores egna tidningen. Det är min absoluta favorittidning med
massor av tips och inspirerande bilder. Tidningen finns nu både på engelska och svenska. Det första nr
var på svenska men efter det har alla nr vart på engelska, men nu finns den alltså på svenska igen.

Hej bloggläsare,

Hur har eran vecka varit?
Jag håller fortfarande på att installera mig på nya jobbet, vilket tar både tid och på krafterna. Har haft mycket att göra och varit helt slut på kvällarna när jag kommit hem. Självklart har även OS tagit mycket av kvällarna den senaste veckan, riktigt roligt. Det blir ju bara 1 gång vartannat år, så man får passa på.

Efter jobbet igår gick jag förbi en av mina favoritaffärer, Make Up Store. Det är som att gå in i en godisaffär, man vill ha allt. Våren 2008 gick jag en av deras utbildningar på IMC, International MakeUp Center, och blev diplomerad Make Up Artist. Något av det roligaste jag har gjort, dock kände jag ganska snabbt att yrket inte var något jag ville jobba med. Men det är en stor hobby. Deras egna tidning M vill jag verkligen rekomendera. Det senaste nr är det bäst på länge. Många tips och steg-för-steg guider, tips för killar, Make Up Stores nya look 5ifties, intervjuer, inspirerande bilder och mycket mer. Det blev bara en foundtion för min del igår, inte det roligaste köpet, en ögonskugga eller ett läppstift är bra mycket roligare, men utan en bra bas blir inte skuggan snygg i alla fall, hur tråkigt det än är att handla.

Den gröna Kivin från Iittala är ny för dagen, fick den idag när jag lämnade blod. Synd att jag bara får lämna blod 3 gånger om året! ;) Jag tycker det är så viktigt att lämna blod och önskar att alla som kan skulle göra det. Speciellt i dessa tider med många trafikolyckor där det behövs otroligt mycket blod.
Det är värt att fundera över.

Nu ska jag ta tag i köket och städa upp efter dagens middag vilken bestod av Flygande Jakob som fästmannen hade gjort tills jag kom hem.

Hoppas ni har en skön torsdagskväll, imorgon är det fredag igen!




T.G.I. Friday's


Så härligt med fredag! Nu när jag bara jobbar mån-fre så infinner sig den där speciella helgkänslan på ett annat sätt mot vad den har gjort innan, vilket är väldigt skönt. Det är ju ändå något speciellt med helgen!

Middagen igår var väldigt trevlig. Vi hade besök av J & J, fästmannens vänner från Linköping, som precis flyttat till Sthlm. Vi hade aldrig träffats förut, men det är alltid trevligt att lära känna nya människor. Dom var verkligen trevliga och jag ser fram emot att umgås mer med dom nu när dom flyttat hit.
Förövrigt blev det Mörk mintchokladmouss till efterrätt. Jättegod! Den försvann dock väldigt fort så jag han inte få någon bild på den.

Bara för att jag precis skrev att jag bara jobbar mån-fre nuförtiden så ska jag försåts jobba i helgen, lite motsägelsefullt kan man tycka!:)
Men detta är helt frivilligt! Man tjänar ju trotts allt lite bättre när man jobba på helgen och lite extra pengar är aldrig fel. Dock ska jag bara jobba 11.30-15.30, vilket innebär att jag både får njuta av en lång sovmorgon,  en mysig förmiddag hemma och dessutom har hela kvällen ledig.

Helgen börjar med en tjejmiddag på Friday´s inne i stan, åtminstonde lutar det åt de hållet. En tjejmiddag blir det i vilket falls som helst. Min vän Karolin från Uppsala kommer till storstaden över kvällen, de blir god mat, ett glas vin & massa prat, förstås! Vi har inte sett på länge, så de ska bli kul att höra om allt som hänt sen sist!
I övrigt är helgen oplanera, förutom möjligvist melodifestivalen i morgon kväll som antagligen kommer att ses!

Vad har ni för planer för helgen?


4 Februari 2010



Mysig kväll hemma hos Malin igår!

Hur mår ni denna torsdag? Hoppas fint!

Kvällen igår spenderades hemma hos min vän Malin i hennes otroligt mysiga lägenhet. Det bjöds på hemgjorda semlor, nesspresso och en mysig brasa i kakelugnen (jag skulle också kunna tänka mig en kakelugn i min lägenget!:)). En riktigt trevlig kväll med andra ord.

Ikväll väntar ännu en trevlig afton. Vi får nämligen middagsgäster.
De blir att skynda sig hemefter jobbet för att fixa & trixa tills dom kommer. Kvällens middag består av pasta med spenat & solroskärnos med räkor i örtsås. Mm, det är en ny favorit hemma. Lite festligare men väldigt enkel att laga! Kanske blir det en efterrätt också, om jag kommer på något bra! Har ni något förslag?

Nu ska jag göra fika till min konferensgäster!

Ha en riktigt, riktigt skön torsdagkväll!


Ny Design

Vad tycker ni om min nya design? :)

Hade en lugn förmiddag idag på jobbet och passade därför på att piffa upp bloggen lite. Inga drastiska åtgärder direkt, men lite färg, nya teckensnitt och en ny bild tyckte jag kunde vara på sin plats.
Hoppas ni gillar den! Det gör jag!

Kvällen igår blev som jag skrev en lugn hemmakväll i Årsta. La mig på soffan och vilade en stund när jag kom innanför dörren. Finns det något skönare än att vila? Att bara lägga sig ner en liten stund, blunda & slappna av, att vara halvt vaken och njuta av att bara ta det lugnt, tillskillnad mot när man sover.
Tog sedan tag i lite middagslagning, det blev lax med färska grönsaker, potatis & romsås. Jag älskar lax i alla former och skulle kunna tänka mig att äta det dagligen, nyttigt är det också.



Älskar lax i alla former och skulle gärna äta det i flera olika varianter.
Så har du ett gott laxrecept så får du gärna dela med dig.

Efter middagen förflyttade jag mig tillbaka till soffan där resten av kvällen spenderades med bland annat en ny säsong av House, en av mina aboluta favoritserier.
"Dr. Gregory House är ett medicinskt geni. Han leder ett team av unga diagnostiker på det fiktiva sjukhuset Princeton-Plainsboro Teaching Hospital. Han är chef för sjukhusets diagnostiska avdelning och är även nefrolog och specialist på infetionssjukdommar." - wikipedia.se 
House är väldigt cynisk som person, vilket jag i vanligafall inte skulle säga är en jättesmickrande egenskap, men det är verkligen svårt att låta bli att tycka om Dr. House och hans cyniska personlighet och serien skulle helt klart inte vara lika bra om den sidan inte fanns där.
Tisdagar 21.00 vet ni i vilket fall som helst vart ni hittar mig!


House Tisdgar Kl. 21.00, TV4

Nu ska jag jobba vidare, har en hög beställningar som måste iväg innan dagens slut.

Hoppas ni har en bra onsdag eller "lill-lördag" om ni föredrar det! :)


Semelfika


Det bjöds på min favorit till em. fikat på jobbet idag!

Har precis druckit upp en kopp kaffe med tillhörande semla som kollegorna fixat till em. fikat. Så gott!
Har redan tappat räkningen på årets hitills ätna semlor, och fler lär det blir.

Min dag hitills har annars bestått av att sortera papper, göra div. beställningar, bokningar och göra fika.
Dessa arbetsuppgifter tillhör numera min vardag då jag har nytt jobb. Är kvar på samma företag och samma avdelning, men har nu fått en fast tjänst hos en av våra kunder istället för att vara hos olika. Mitt nya jobb innebär även att jag nu jobbar enbart måndag-fredag och inga helger.
Känns helt fantastiskt just nu att slippa helgjobbet och att slippa gå upp 04.00 för att sedan jobba 06.00-18.00. Däremot kommer jag sakna variationen och att få vara ledig mitt i veckan.
Allt har för- och nackdelar. Just nu känns det dock som att fördelarna för det nya jobbet väger tyngre.
Tiden får utvisa om jag har rätt.

Ikväll ska jag & min älskling kurera oss under filtar och med varma drycker då vi båda börjar känna oss lite krassliga. Sjuk är inget jag vill bli, min influensa jag drog på mig i höstas räcker för flera år frammåt i sjukdomsväg.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en trevlig kväll!


RSS 2.0