Höstskor





Höstsko nr. 1 - Check!

Höstsko nr. 2 - Ett alternativ?




Höstsko nr. 3 - Ett annat alternativ?


Hej du!

Sitter och drömmer om en ny höstgarderob så här på torsdagseftermiddagen. Ingen annan årstid får mig så shoppingsugen som hösten. Helst skulle jag vilja slänga ut allt jag har och köpa A L L T nytt. Allt från strumpor till vinterjacka behöver uppdateras och bytas ut (Läs: inte alls nödvändigt egentligen, men det vore skoj). Jag har i alla fall börjat nedifrån - med skor. Dom vita streetskorna från Clou inhandlades för någon vecka sedan, passar perfekt såhär i början av hösten innan det blir allt för kallt och regnit ute. Sen skulle jag behöva något mer rejält, är inget större fan av att gå runt med blöta och kalla fötter så någon form av stövlar/boots behöver inhandlas. Just nu är jag sugen på ett par från Scorett, alternativ nr. 2. Gillar den lite tuffare stilen, även ett stort plus att till de allt för långa skaftet då jag inte har fått dom längsta benen i världen. Dom sistnämda skorna fick jag bara syn på av en slump, men jag skulle absolut inte tacka nej till dom!

Vad har Ni för skor i höst?

Ikväll får dom vita skorna bära mig mot Fridhemsplan. Det blir en kväll hemma hos min vän Malin. God mat, ett glas vin och idol = myskväll!
En kväll att se fram emot helt enkelt!

Hoppas ni har en bra dag!


Luxury Comes First









Ord känns överflödiga...

Hej igen!

Har äntligen landat både fysiskt och psykiskt hemma i Sverige och vardagen igen efter en underbar vecka i Sahl Hasheesh, Egypten. Sitter denna andra jobbmåndag efter semester och drömmer mig tillbaka till solen och värmen.

Jag och Anna hade verkligen en fantastiskt härlig vecka. Vårat mål var att göra så lite som möjligt och jag tycker vi lyckades rätt bra. Därav finns det heller inga spännande berättelse om pyramider, faraoner och mumier att berätta. Våra dagar bestod helt enkelt av sol, värme, bad, snorkling och god mat. Vi hade redan innan vi åkte besämt oss för att inte göra några utflykter och med tanke på värmen kändes det som ett bra beslut att inte spendera 16 timmar av våran relativt korta semester i en buss. Självklart skulle jag vilja uppleva pyramiderna, konungarnas dal och Egypten fantastiska historia, men det får helt enkelt bli en annan gång. Vårat hotell, Premier Le Reve, var verkligen något utöver det vanliga och dom levde verklingen upp till sitt motto: Luxury Comes First!

Min helg har bestått av andra lyxiga saker som att få spendera tid med min fästman, min familj hemma i Köping, hälsat på min moster med familj och min mormor i Borlänge, hälsat på fina vänner i Västerås och plockat massvis med svamp.

För att inte tala om kanske det lyxigaste, att ha fått rösta. Det kan man verkligen kalla lyxigt. Tänk att vi bor i ett land där vi får vara med och påverka och tycka precis vad vi vill. Det är för mig svårt att förstå att 1/5 av Sveriges befolkning låter bli att rösta, en röst som du i andra länder kan bli dödat för.
Fast kanske hade det ändå varit bättre om vissa väljare hade valt att stanna hemma igår...
Nog om det.

Hoppas ni ha en bra dag.
Och TACK till er som lämnar små fina kommentarer.



Nora Noelle


Måndag 19 juli kl. 18.36 blev jag äntligen faster till Nora Noelle, min brorsdotter. Hon har verkligen vart
efterlängtad. Jag har vart väldigt förväntanfull ända sedan jag fick reda på att jag skulle bli faster,
men jag trodde aldrig det skulle kännas såhär. Det är otroligt stort att få en ny familjemeddlem och
jag är så otroligt stolt och lycklig över Noelle, min prinsessa. Tänk att jag måste klara mig utan henne en hel vecka!

Fredag, 3 september 2010

Tänk att det redan är fredag. Dagen igår var som sagt smått kaotisk så jag ser fram emot en lugn fredag utan några större planer. Somnade i soffan när jag kom hem igår så det blev inte så mycket med mina planer att skriva packlista och tvätta. Dock lyckades jag få en maskin tvättad i alla fall. Det blir väl att ägna fredagskvällen åt det istället, men det gör mig inte så mycket. Sambon ska bort ikväll och jag har inget annat speciellt för mig, förutom EM-kvalet i fotboll, inte att förglömma.

Imorgon blir det att packa och sen kommer mitt fantastiska resesällskap på eftermiddagen. Om ni bara visste hur mycket jag ser fram emot denna resa. Enligt väderkartorna ligger temperaturen mellan 35-40° i luften och 27° i vattnet, inte mig emot. Nu är det snart bara 42 timmar kvar, inte ens 2 dygn.

Hörs snart igen!


Nedräkning






Det går fort att komma in i vardagen igen efter lata semesterdagar och det har redan gått 5 veckor sedan min semester tog slut. Med tanke på att jag hade en relativt tidig semester i år plus att jag bara tog ut 3 veckor känns det väldigt avlägset med sommar och semester. Då, i somras, var det ganska segt att komma tillbaka till jobbet när semestern var slut, när många andra precis skulle börja sin semester.
Men nu, när det börjar bli lite kyligare på mornarna, man har kommit in i alla rutiner igen och första höstmånaden är här, då känns det otroligt skönt att ha en hel semestervecka kvar. Nästa vecka närmare bestämt.
Tidigt på söndag morgon sitter nämligen jag och min bästa Anna på Arlanda och väntar på att få kliva ombord på ett flygplan som ska ta oss till sydligare breddgrader, nämligen till Egypten. Där finns ett 5 stjärnigt all inclusive hotell som bara väntar på att få besök av oss!
Nedräkningen har börjat:
3 dagar kvar!

Fina bloggläsare!

What a day! Har milt sagt mycket att göra idag och allt verkar inte vilja gå min väg. Känns skönt att tänka på att det bara är två jobbdagar kvar till semestern. Fick i vilket fall som helst en lugn morgon med mig själv och en stor kopp kaffe. Kände att jag behövde det med tanke på dagens schema.
Så; oavsett hur denna dag slutar så fick jag en bra start! Alltid något!
Har äntligen några minuters lunch mitt i allt kaos, kan tala om att lunch inte är någon självklarhet dagar som denna, phu!

Ikväll blir det att tvätta och skriva packlista, OM jag orkar. Men jag borde, det är ju trots allt ganska roliga sysslor såhär när man ska resa bort. Egentligen behövs det väl bara bikini, tandborste och en klänning! Eller? Det borde inte ta så lång tid att packa!:) Nåja, kanske det åker med något mer plagg om jag känner mig själv rätt.

Hoppas ni ha en härlig dag!


första september tjugohundratio



En del av helgens aktiviteter.

Det har vart en ovanligt seg start på denna vecka. Måndag och tisdags har passerat förbi som två sniglar och jag har inte mått helt hundra. Men nu är det onsdag, första dagen i september och det börjar kännas bättre.

Innan denna sega vecka började hade jag i alla fall en underbart skön helg.
Det blev middag inne i stan med Malin i fredags. En rejäl uppdatering om vad som hänt i sommar var mer än nödvändig, och väldigt trevlig förstås.
Lördagen i spenderade vi skogen för lite svampplockning, och en del gula favoriter blev det. Dock är dom fortfarande väldigt små, kantarellerna, men om någon vecka borde det vara helt fullt med skogens guld. Tycker det är otroligt rofyllt att gå runt i skogen och leta svamp, och tänkt att man kan bli så glad över något att se något gult som skymtar under mossan. Man behöver inte mycket för att roa mig! För att inte tala om hur gott det är, och visst blir det ännu godare om man får plocka dom själv!
På söndagen hade vi besök av min bror med fru, och givetvis deras dotter, min brorsdotter, Noelle. Vi åt en 3-rättersmiddag som jag och R fixade ihop bestående av tomater & mozzarella till förrät, hemmagjord pasta med kantarellsås till huvudrätt och min favoritefterrätt gino. Mellan rätterna blev det också en hel del planering, men vad vi planerade får ni veta en annan dag!
Vi avslutade helgen med the & scones och en film, otroligt mysigt och bra slut på helgen.

Hur kunde denna vecka börja så segt med tanke på en sådan skön helg? Jaja, nu hari alla fall snart halva veckan gått och jag längtar mer än någonsin efter helgen!





RSS 2.0